در سال ۱۹۳۲ گروهی از دانشجویان رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه هاروارد، تصمیم گرفتند روشی را انتخاب کنند تا بر اساس آن مشتریان کالای مورد نظرشان را از درون کاتالوگی پیدا کنند و سپس با برداشتن کارت های خاص چسبانده شده در کنار نام هر کالا و تحویل به مسئول کنترل و قرار دادن آن در دستگاه کارت خوان و پانچ، مستقیماً کالا را از طریق انبار به باجه کنترل انتقال دهند و صورتحساب کامل را دریافت کنند و مهم تر از همه صاحبان فروشگاه از موجودی انبار خود اطلاعات به روزی داشته باشند. البته ایده سیستم بارکد مدرن و پیشرفته از سال ۱۹۴۸ وارد سیستم تجاری شد.
کدهایی با پاسخ سریع که به آنها کدهای QR می گویند، نوعی از بارکدهای دوبعدی هستند که اولین بار برای صنایع اتومبیل سازی در ژاپن طراحی شدند. تویوتا زمانی که می خواست قطعات تولید شده در کارخانه خود را پیگیری کند، از این کدها استفاده می کرد. امروزه می توان این کدها را با استفاده از گوشی های هوشمند و دستگاه های اختصاصی خواند که به طور مستقیم افراد را به متن، ایمیل یا سایت هدایت می کند.
یک کد QR در ساده ترین حالت خود یک لینک مبتنی بر تصویر است که به هر URL اجازه می دهد در داخل آن رمزگذاری شود. بعد از اسکن این کدها، سایت به صورت خودکار باز می شود. علاوه بر آدرس وب سایت ها، کدهای QR ممکن است در برگیرنده شماره تلفن نیز باشد. بنابراین زمانی که مورد استفاده قرار می گیرد به کاربر اجازه میدهد با یک شماره تلفن خاص تماس بگیرد.
هنگامی که برنامه بار کد خوان QR را روی گوشی هوشمند خود دارید، می توانید دوربین گوشی خود را روی این کد بگذارید و بلافاصله اطلاعات مفیدی را دریافت کنید. فقط گوشی خود را مقابل کد QR گذاشته و روی آن لینک کلیک کنید.
پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید:
این سیستم به جمع آوری اطلاعات تولید هر شیفت می پردازد و گزارشات متنوعی بر اساس اطلاعات محصولات در اختیار مدیران و سایر کاربرانی که مجوز دسترسی به اطلاعات را دارند قرار میدهد. در قسمت لیبل بسته بندی رایانه اطلاعات محصول نهایی تولید شده را وارد می نماید و نرم افزار برای هر محصول سریال منحصر به فرد اختصاص خواهد داد که پس از ثبت، برخی از این اطلاعات را در قالب یک برچسب که حاوی بارکد سریال است، چاپ و بر روی محصول چسبانده می شود.
استفاده از سیستم لیبل QR بسته بندی در خطوط تولید، باعث به وجود امدن سیستم اطلاعاتی لحظه ای و اطلاعات آماری مفیدی میشود که از آنها در بهبود و کنترل عملیات خط تولید استفاده میشود. به طور مختصر میتوان مزایای ذیل را در این ارتباط نام برد:
پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید:
چاپ بارکد روی لیبل هولوگرام با شماره سیاه برای اضافه کردن اطلاعات طراحی هولوگرام ها و افزایش امنیت و ردیابی کالاها ثبت می شود. ما بارکد دو بعدی، کد QR را روی منطقه سفید هولوگرافیک چاپ کردیم که به راحتی توسط تجهیزات قابل خواندن است. این برچسب هولوگرام فقط برای کد QR طراحی شده است.
تصور کنید که نشانه ای را ببینید و از لیبل QR برای تماشای ویدئو درباره آن استفاده کنید، یا کد QR را در روزنامه یا مجله برای فرستادن ایمیل به یک دوست اسکن کنید، یا نشانه ای را برای دنبال کردن شیرینی پزی محلی در توییتر اسکن کنید.
ما برچسب امنیتی را در قالب رولی می سازیم که برچسب های هولوگرام با فاصله ای مشابه از یکدیگر قرار میگیرند. بنابراین هر مشتری می تواند طراحی لیبل QR/ شماره سریال/ لوگو/ متن را روی رول برچسب هولوگرام امنیتی به صورت سفارشی پرینت کند و توسط ریبون های مخصوص چاپگر برچسب / لیبل QR، از قبیلFargo، Zabra ،Sato ،INTERMEC، به طور گسترده ای در دفاتر استفاده شود.
محل قرارگرفتن سیستم بارکد معمولا در قسمت پشت محصول و گوشه سمت راست و پایین است. همچنین QR نباید نزدیک لبههای بستهبندی باشد. همچنین یکپارچگی لیبل QR نباید به واسطه ی درزها از بین برود.
امروزه برای چاپ هولوگرام از دستگاه های پیشرفته ای استفاده می کنند مثلا دستگاه چاپگر injekt که یکی از بهترین دستگاه چاپ هولوگرام است دارای کیفیت بسیار بالایی است.
با داشتن یک برنامه خوب کامپیوتری تمام پرینترهای سوزنی، حرارتی و لیزری قادر هستند تا لیبل QR را با کیفیتی خوب چاپ کنند اما اگر شما می خواهید که بهترین چاپ را داشته باشید از چاپگرهای مخصوص چاپ برچسب هولوگرام استفاده کنید که برای چاپ تعداد زیادی برچسب هم مناسب هستند.
اما اگر احتیاج به چاپ چند لیبل در زمانی خاص دارید می توانید از چاپگرهای سوزنی نیز استفاده کنید. تقریبا اکثر صنایع – کوچک و بزرگ – از چاپگرهای حرارتی مخصوص برچسب هولوگرام استفاده می کنند زیرا به راحتی رول های برچسب را چاپ کرده و مهم تر از آن چاپ سریع و با کیفیت بارکدهاست که این پرینترها را در اولویت اول قرار می دهد.
با پیشرفت تکنولوژی تمام تولیدکنندگان می توانند با چاپ لیبل بسته بندی مختص هر محصول نظر مشتری را به خود جلب کنند. اگر به بازار مشتریان دقت کرده باشید متوجه می شوید که بیشتر مشتریان به نوع بسته بندی محصولات توجه می کنند و لیبل بسته بندی نقش موثری در فروش محصول دارد. تولید کنندگان برای جلوگیری از محصولات تقلبی برچسب امنیتی خاص محصولات خود را بر روی آن می چسبانند و از تولید محصولات تقلبی جلوگیری می کنند.
پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید:
بارکدهای دوبعدی، به گونه ای طراحی شده اند که شامل اطلاعات بیشتری نسبت به بارکدهای سنتی (بارکدهای خطی یک بعدی) هستند. با افزایش نیاز به ارائه اطلاعات بیشتر در بارکدها، بارکدهای سنتی نیز گسترده تر و وسیع تر شده اند زیرا تنها از فضاهای موجود برای خواندن کدها استفاده می کنند. در مقابل، بارکدهای دوبعدی از ابعاد افقی و عمودی استفاده می کنند و به افراد اجازه می دهند داده های بیشتری را در یک ناحیه کوچک ذخیره سازی کنند. این بارکدها برای بسته بندی محصولاتی که فضای محدود دارند بسیار عالی خواهند بود.
کدهای دو بعدی نسل جدید کدها هستند که نقاط ضعف لیبل QR ها را پوشش می دهند که مهم ترین آن افزایش ظرفیت ذخیره سازی اطلاعاتی آن است. این نوع کدها فضای کم تری به نسبت بارکد اشغال می کند و در صورتی که بخشی از آن مخدوش شود، اسکنر یا قرائت گر می تواند اطلاعات را بازیابی کند. به همین دلیل نسبت به بارکد ها، راحت تراسکن و خوانده می شود. (حتی در زوایای کور نسبت به قرائت گر و یا اسکنر.) از دیگر مزایای آن در دسترس بودن اپلیکیشن اسکن آن ها برای تلفن های همراه هوشمند است.
بارکد های دو بعدی انواع مختلفی دارند که برخی از آن ها با بارکد های یک بعدی تلفیق شده اند و کارایی خاص خود را دارند.
بارکد های دو بعدی بر روی هولوگرام می تواند مکمل نقش امنیتی هولوگرام باشد و سطح الصاق خود را به صورت الکترونیکی نیز ایمن نگاه دارد. اگر هولوگرام یا برچسب شما تنها به کاراکترهای اندکی نیاز دارد (تا 15 کاراکتر) پس یک بارکد یک بعدی می تواند بهترین راه حل و انتخاب شما باشد. با این حال برخی از بارکدهای دوبعدی قادرند بیش از 7000 کاراکتر را در خود ذخیره کنند. به همین خاطر محبوبیت زیادی در میان سازندگان به دست آورده اند. کدهای QR نمونه ای از این نوع بارکدها هستند.
پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید: