پروژه های هولوگرافی از کنسرت و تبلیغات گرفته تا ارتباطات و تبلیغات هنری برای تمامی مخاطبان در سراسر جهان لذت بخش و تماشایی بوده است. اینجا فقط برخی از انواع پروژه های هولوگرامی هستند که باور نکردنی اند و به قدری طبیعی هستند که بیش از تنها یک تصویر هولوگرافی دیده می شوند.
از آن زمان تاکنون بسیاری از اجراهای مشابه ای انجام شده است. اما کنسرت اسنوپ داگ در مراسم کوچلای سال 2012 که در آن توپاک شاکور توسط فناوری هولوگرام بر روی صحنه آمده بود لحظه ای بسیار ناب در دنیای موسیقی و فناوری بود. درحالی که بسیاری این رویداد را با عنوان هولوگرام در سرفصل های خود قرار داده بودند اما از آن به عنوان شبه فلفل یاد شده است. ” توهمی نوری که به قرن نوزدهم باز می گردد “.
درحالی که تصویر توپاک توسط مدرن ترین واسطه ی دروازه رایانه ای ارائه شده است اثر کل سه بعدی او با استفاده از روش های دیگر آنالوگ ایجاد شد. صحنه توسط قاب شیشه ای طراحی شده بود و در پشت آن پروژکتوری بود که تصویر متحرک توپاک را پخش می کرد. این تصویر از قاب شیشه برافروخته و منعکس شده بود و توهمی سه بعدی را ایجاد کرده بود.
ممکن است که ویدئوهای ووکالویدز را دیده باشید. منظور همان شخصیت های کاملا مصنوعی است که صداها و تصاویرشان به طور کامل توسط کامپیوتر ساخته شده است. شاید معروف ترینشان شخصیت میکو باشد همان ستاره انیمیشنی با موهای دم اسبی که مورد تحسین همگان در سراسر جهان است. همانطور که تصویر توپاک به آن صورت شبیه سازی شده است میکو نیز توسط گرافیک های رایانه ای و قاب های منشوری خاص از حالت کارتونی به دنیای حقیقی پا گذاشته است. با اینکار او بدون نیاز به اینکه بخواهد مسافت های طولانی را سفر کند توسط فناوری تار کردن خطوط نوری دیده می شود. اگرچه چنین فناوری قدیمی است اما روند ووکالوید برای اجرا کنندگانی مناسب است که لزوما انسان نیستند و برای اجرایشان و سرگرم کردن دیگران نیازی به حضور فیزیکی ندارند.
در سال 2015 تعداد زیادی از معترضان هولوگرام در پارلمان اسپانیا تحت عنوان بخشی از اولین اعتراض مجازی در جهان به راه افتادند. این اعتراض در واکنش به قانون گجایی به کار رفته است که با اینکار مجازات شدیدی به شهروندان اسپانیایی اعمال شد همان کسانی که بیرون از ساختمان های دولتی اعتراض کردند. آن روشی هوشمندانه برای کار کردن در کنار قوانین جدیدی که درواقع به غلط وضع شده بودند بود و لحظه ای مهم در فناوری هولوگرام به شمار می رفت. این تصاویر توسط دو هزار شهروندی که می خواستند اعتراضات خود را نشان دهند ساخته شده است. بخشی از این تصاویرکه شامل بخش بزرگی می شد توسط جاویر اوربانجا سازماندهی شد.
سال 2015 ثابت کرد که سالی پایه و اساس برای هولوگرام بوده است. آن سال نه تنها اولین اعتراض هولوگرافیک را دید بلکه نمایانگر هولوگرام های قابل لمس بود. شرکت ژاپنی فناوری های گرد غبار پیکسل هولوگرام های قابل ملاحظه ای را ایجاد کرد که توسط لیزرهای فوق سریع ساخته شده اند. لیزرها در یک چهاردهم ثانیه از یکدیگر دور می شوند و با ایجاد یونیزاسیون هوا تصاویری سه بعدی ایجاد می کنند. توهمی که به این صورت ایجاد می شود مانند سمباده حس نمی شوند. برنامه ای که در آینده قرار است از چنین فناوری به وجود آید ما را به سمت هولوگرام هایی بسیار واقعی سوق خواهد داد.
نوآوران فناوری پیکسل داست در سال 2016 برای بهبود هولوگرافی خود وسیله ای را ساختند که صدا را بتواند به طرزی سه بعدی و دالبی برای مخاطبان فراهم آورد و توجه بیشتری را به آن معطوف کند. این روند توسط فرایند آلتراسونیک ایجاد می شود ( فرایندی که در آن از اصواتی با طول موج بالاتر از شنوایی انسان استفاده می شود.) با اینکار موج های صدا در هوا تعلیق می شود. این امواج صوتی به یک نقطه ی کانونی متمرکز شده و به آنها اجازه می دهد تا به طوری مشابه با سخنرانان بدون هیچ گونه سخت افزاری عمل کنند. با دستیابی به این فناوری شاید بتوان روزی در کنسرت ها و دیگر گردهمایی ها به جای بلندگو از این صدای هولوگرافی استفاده کرد.
پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید:
فناوری پیکسل داست تنها چیزی نیست که در آن برای ایجاد هولوگرام های خارق العاده از لامپ های فمتوسکنت استفاده می کند. بلکه شرکتی ژاپنی به نام آریل برتون توانسته هولوگرامی حساس به لمس را با استفاده از همین فناوری مشابه ایجاد بکند. هولوگرام های آنها در سال 2015 توانست توجه رسانه ها را به عنوان برخی از هولوگرام هایی که نیازمند به صفحه نمایش برای پردازش باشند گرفت. البته این فناوری یک شبه ایجاد نشد. اولین نمونه ی هوایی برتون هوا را به یک پلاسمای بسیار داغ تبدیل می کند که می تواند از طریق چرم بسوزد. با سرعت بخشیدن فرکانس انفجار لیزر آنها توانستند به هولوگرام قابلیت لمسی ببخشند.
در آینده ای نزدیک شما قادر خواهید بود به هنگام خرید در فروشگاه ها اقلام مناسب را توسط هولوگرام پیدا کنید. همه ی این ها به لطف شرکت نرم افزاری در لس آنجلس کالیفرنیا و شرکای آنها ایجاد شده است. آزمایشگاه ویژه دراین زمینه توانستند نوعی تصاویر گرافیکی هوش مصنوعی ایجاد کنند که با مهمانان احوال پرسی کنند. زمانی که آزمایشگاه های مخصوص به برسی دیگر نقاط می پرداختند این شرکت فناوری هولوگرام را ایجاد کرده بود. این پروژه به تمامی افراد پاسخ گو است و از فناوری ابر برای یادگیری و سازگاری با نقش آن استفاده می کند. افراد می توانند با تقاضا از این نوع هولوگرام ها از آنها بخواهند تا اقلامی را برایشان بیاورند و یا سفارش کالایی را بکنند.
اکلیدئون (شرکت استرالیایی نرم افزاری) سال گذشته هولوگرام خود را به نمایش گذاشت و در همین سال جاری در معرض خرید قرار می گیرد. طرز کار بدین شکل است که به چندین کاربر این اجازه را می دهد تا با مشاهده بصری با داده ها ارتباط برقرار کنند. کاربران بایستی عینک مخصوصی داشته باشند تا با جدول هولوگرامی ارتباط برقرار کنند که فرکانس های نور را جدا کرده و تصویر را ایجاد کنند. دسته بندی این برنامه از استراتژی های ارتش تا طراحی های معماری است.
این دسته به نقاشی های هولوگرامی تخیلی اطلاق می شود که به اندازه ای فیلم جنگ ستارگان ( به خصوص صحنه ای که پرنس لیا از درخواست کمک اوبی وین ناامید گشته بود) آنها نیز نمادین هستند. بنابراین تعجب آور نیست که محققان بی وای یو ( دانشکده تحقیقاتی خصوصی در آمریکا) تصمیم به استفاده از پیشرفت های خود برای بازنویسی پیام هولوگرافی فیلم داشته باشند.
پروژه ی دانیل اسملی به طوری سریع توضیح می دهد که تصویر لیا از لحاظ فنی یک هولوگرام نیست بلکه نوعی تصویر حجمی است. تصاویر حجمی با تکه تکه شدن یک ذره توسط یک لیزر ایجاد می شوند. هنگامی که ذرات توسط لیزر حرکت می کنند تصویر ایجاد می شود. اسملی این فرایند را شبیه به یک چاپگر سه بعدی توصیف می کند با این تفاوت که آن در هوا ایجاد می شود.
به نظر می رسد که هایپر چیزی بیش از یک فیلم علمی تخیلی هولوگرامی است. در آن صفحه نمایش قابل توجه ای مورد استفاده قرار گرفته و برای تبلیغ هرچه بیشتر محصول با شناور شدن اشیاء سه بعدی در هوا می توان استفاده کرد. بایستی توجه داشت که هایپر هولوگرام را به طرز خاصی ایجاد نمی کند. تصویر ایجاد شده توسط هایپر نتیجه ی تصویر ال ای دی است که به سرعت در حال چرخش است تا توهمی سه بعدی ایجاد کند.
گروه هنری فرانسوی توریز هولوگرام های بسیار جالب انگیزی را خلق کرده است. تاسیسات آن ها معمولا شامل اتاقی پردازش شده است که به حرکت در می آید. این مجموعه شامل هنرمندان و مهندسانی است که همه چیز را از رویداد های نقشه برداری گرفته تا تاسیسات تعاملی ایجاد می کنند. کار آن ها به طور معمول ترکیبی از طرح ریزی / تکنیک ردیابی حرکت و تکنیک های حقیقی افزوده استفاده می کند.
شما به زودی می توانید هولوگرام هایی را در خانه خود به جای تلوزیون تماشا کنید. در سال 2016 این محصول با نام نمایشگر خصوصی حجمی به فروش رسید. این دستگاه همانند یک جعبه ی شیشه ایست و به کاربران این اجازه را می دهد تا با استفاده از عینک ها و هدست ها تصاویر را مشاهده کرده و با آنها ارتباط برقرار کنند. همچنین این فناوری در تجهیزات خاصی به مادران باردار این اجازه را می دهد تا فرصت این را داشته باشند که بتوانند جنین خود را در 360 درجه مشاهده کنند.
دیگر برای داشتن مکالمه به برنامه اسکایپ نیازی ندارید. بلکه می توانید تصویر هولوگرام عزیزانتان را ببینید. محققان دانشگاه کویین کانادا در اوایل سال جاری یک پلت فرم هولوگرافی را برای چت کردن با صفحه نمایش 360 درجه و کاملا سه بعدی ارائه دادند. برای اینکار سه دوربین تصویر شخص را ضبط می کنند و تصویر انتقال یافته توسط یک سیلندر شیشه ای نمایش داده می شود و تصویر بازتاب داده شده با احاطه شدن توسط 40 پروژکتور تصویری سه بعدی خلق می کند.