برچسب اموال و ویژگی های آن

برچسب اموال

یکی از انواع برچسب هایی که بسیار مورد توجه صاحبان صنایع و شرکت ها قرار می گیرد، برچسب اموال است. اما سوال اصلی این است که برچسب اموال چیست؟ تقریباً همه کسب و کارهایی که به روشی مطمئن و با عمر طولانی برای سیستم های مالی خود احتیاج دارند برای ثبت و پیگیری وضعیت اموال موجود در شرکت و نیز مورد استفاده پرسنل خود، از انواع برچسب های اموال استفاده می کنند.

اموال و دارایی های ثابت بخش مهمی از سرمایه گذاری یک واحد اقتصادی است. از این رو داشتن اطلاع کافی از موجودی اموال، وضعیت آن ها، تغییر در قیمت تمام شده، استهلاک و … اهمیت دارد. پیاده سازی ، کنترل و رصد این اطلاعات به وسیله برچسب های اموال میسر می باشد.

این برچسب با توجه به قابلیت های خود ابزاری برای شماره گذاری لوازم و تجهیزات موجود از کوچک تا بزرگ می باشد.در دنیای امروز کلیه شرکت ها و سازمان ها برای کنترل اموال خود به وسیله ای نیاز دارند که برچسب اموال این امکان را به آسانی در اختیارشان قرار میدهد . در ادامه به توضیح آن میپردازیم.


برچسب اموال چیست؟

برچسب اموال لیبلی است برای پیگیری آسان و سریع کلیه ی اموال شرکت ها، سازمان ها و نهاد ها استفاده می شود. این برچسب ها با دارا بودن بارکد های مشخص یا شماره سریال، جهت سهولت پیگیری وضعیت اموال موجود در شرکت ها که شامل اموال مصرفی پرسنل، تجهیزات، دستگاه ها و … می باشد، مورد استفاده قرار میگیرند و به راحتی بر روی کلیه اجناس قابل چسباندن می باشند. برچسب اموال این امکان را برای سازمان ها ایجاد می کند که :

  1. قابلیت رصد و رهگیری کلیه اموال در سیستم های مالی و انبارداری به وجود آید
  2. امکان تعویض اموال با مدل های معیوب یا مشابه وجود نداشته باشد.
  3. مالکیت اموال در صورت سرقت یا مفقود شدن مشخص باشد.

این برچسب ها به تجهیزات و کالا مورد نظر چسبانده می شوند و به دلیل نوع متریال ویژه خود در وهله اول، عمر طولانی دارند و دوم اینکه به سختی کنده شده و به هنگام کنده شدن خرد و تیکه شده و از بین می رود.
عموماً اطلاعات روی این متریال به صورت چاپی بوده و از صفت امنیت و منحصر بفرد بودن بی نصیب می باشند. در برخی موارد از انواع بارکدها به دلیل امکان کارکرد سهل تر و بهره گیری مکانیزه نیز بر روی آن ها استفاده می شود.

این برچسب ها می بایستی همانند هولوگرام در گروه برچسب های امنیتی قرار داشته باشند که متاسفانه به دلیل اینکه این برچسب ها تنها از متریال مناسب برخوردارند و شخصی سازی صورت پذیرفته به صورت عام بوده و منحصر بفرد نمی باشد ( چاپ های ساده توسط دستگاه های در دسترس )، دسترسی همگان را به همانند آن به سادگی میسر نموده است که این مهم ضعفی ساختاری و مهم محسوب می گردد.

برچسب اموال

بهترین جا برای چسباندن برچسب اموال کجاست ؟

کامپیوتر، لپ‌تاپ و سایر تجهیزات مشابه

از آنجا که کامپیوترها اغلب یک مانیتور و یک کیس دارند، شما باید برای هر بخش به طور مجزا برچسب اموال در نظر بگیرید. برای مانیتورها، برچسب را در قسمت پشتی بچسبانید؛ جایی که به راحتی می‌ توان به آن دسترسی داشت و در صورت لزوم بتوان با یک اسکنر اپتیکال دستی، برچسب را اسکن کرد. برای کیس‌ ها، می‌ توانید برچسب را در قسمت جلو، بالا یا پشت کیس بچسبانید. برچسب اموال برای لپ‌ تاپ‌ ها هم بهتر است در قسمت زیرین آنها چسبانده شود.

مبلمان اداری

مبلمان اداری یکی از اجزای جدانشدنی شرکت‌ ها و سازمان‌ ها به حساب می‌ آیند. این اموال هم باید برچسب داشته باشند اما به لحاظ ماهیتشان، برچسب باید جایی قرار بگیرد که به زیبایی آنها صدمه‌ای وارد نشود. به علاوه به خاطر اندازه بزرگشان، این وسایل کمتر در خطر سرقت هستند. برای قفسه‌ ها، کتابخانه‌ ها و سایر اجزای به نسبت کوچک‌ تر، برچسب اموال را در بالاترین قسمت و گوشه سمت راست بچسبانید.

برای صندلی‌ های اداری، کاناپه‌ ها و موارد مشابه، تگ‌ اموال پشت قسمت تکیه‌ گاه، گوشه سمت راست از بالا یا وسط پشتی چسبانده می‌ شود. برای میز، میز تحریر، میز کار و سایر آیتم‌ های مبلمان اداری که کاربردی مشابه این موارد دارند، برچسب اموال باید در بالاترین نقطه از پایه سمت راست یا نزدیک به گوشه سمت راست چسبانده شود.

پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید:

لوازم آشپزخانه و لوازم کوچک اداری

برای لوازم کوچک آشپزخانه و دستگاه‌ هایی مثل فکس، فتوکپی و همه انواع تجهیزات مشابه، برچسب اموال باید جایی چسبانده شود که امکان مشاهده و اسکن آن به راحتی وجود داشته باشد. محل قرارگیری معمول برچسب روی این نوع وسایل، گوشه بالا سمت راست است. برای تجهیزات و لوازم بزرگ‌ تر آشپزخانه هم می‌ توان برچسب اموال را روی گوشه بالا و سمت راست آنها چسباند.

تجهیزاتی که در معرض کثیفی، دوده و حرارت هستند

ابزار برقی، ماشین‌آلات سنگین و سایر ابزار مشابه هم باید به عنوان اموال بسیار ارزشمند در لیست اموال هر سازمانی ثبت شوند. برچسب اموال برای این وسایل باید در محلی چسبانده شود که با حداقل میزان چربی، دوده، حرارت و کثیفی در تماس است.


ویژگی هایی برچسب اموال مرغوب

  1. از جنس غیر قابل جداسازی ساخته شده باشد که امکان جعل آن وجود نداشته باشد.
  2. چسب بکار رفته در آن بسیار قوی باشد به طوری که فقط با مواد حلال چسب قوی بتوان آن را جدا کرد.
  3. از مواد ضد تخریب ساخته شده باشد تا در صورت سعی در کندن آن لیبل تکه تکه شود و آثارش بر روی اموال باقی بماند.
  4. ضد آب باشد.
  5. حالت نرم و انعطاف پذیر داشته باشند تا بتوان بر روی سطوح نا صاف هم به راحتی چسبانده شوند.
  6. در برابر درجه حرارت های بالا مقاوم باشد.
Property label

دستگاه چاپ لیبل اموال

چاپ این برچسب ها به صورت ریبون و حرارتی می باشد و با مدل های جوهر افشان، لیزری و سوزنی تفاوت دارد. دستگاه های مخصوص اینکار لیبل پرینترها هستند که به وسیله هد داخل دستگاه، رنگ را با فشار و حرارت بر روی رول برچسب منتقل می کند.


انواع برچسب اموال

برچسب های مصرفی نسبت به مکان و کالایی که برای آن استفاده می شوند، جنس های متفاوتی دارند. برچسب های فویلی، برچسب های پلی استر، برچسب های ویرایشی، برچسب های قابل جابه جایی و… از انواع برچسب اموال هستند. بسیاری از این برچسب ها نیز شامل بارکد می شوند. برخی از برچسب ها قابلیت ماندگاری در برای حلال ها و نسوختن در برابر دمای بالای را دارند. برخی دیگر در برابر نور خورشید مقاوم بوده و یا این که بسته به نوع کاربردشان نسبت به آب، نمک، خاک و یا مواد شیمایی مقاوم هستند.

برچسب اموال بارکدی

یکی دیگر از انواع برچسب اموال نوع بارکدی است که برای محیط های صنعتی و تولیدی بیشتر استفاده می شود. این برچسب ها شامل بارکد است و جنس آن ها معمولا پلاستیکی و یا فلزی می باشد. برچسب اموال دوام بالایی دارد و حتی در شرایط سخت و ناهموار محیط تولید ماندگار است.

این برچسب ها بسته به محیط تولید می توانند حتی در دمای بالای نیز مقاوم باشند یا در برابر مواد شیمیایی از بین نروند حتی لازم است برخی از این مدل برچسب ها در هنگام مجاورت با مواد شیمیایی خاصیت برچسبی و یا نگهداری از گزینه های چاپ شده روی خود را نیز حفظ کنند.

پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید:


ID روی برچسب اموال به چه کار می آید؟

شناسه یا به عبارتی ID برچسب اموال از ویژگی های زیادی برخوردار می باشد. یکی از این ویژگی ها این است که به خوبی قابل رویت است. دیگری این که ID این برچسب ها جهت ردیابی به کار گرفته می شود و به راحتی قابل کنترل کردن از طریق سیستم پیگری است. از دیگر خواص ID به کار گرفته شده بر روی برچسب اموال می توان به کنترل موجودی، امنیت برای آیتم های ارزشمند، رعایت مقررات، نگهداری دقیق، کاهش هزینه ها و استفاده موثر از دارایی ها اشاره کرد.


کاربردهای برچسب اموال

این برچسب ها سه هدف اصلی دارند:

  • کنترل لیست اموال
  • ردگیری
  • جمع آوری اطلاعات نگهداری

آیا واقعاً به برچسب اموال نیاز دارم؟

اینکه کسب و کار شما بزرگ است یا کوچک تفاوت قابل ملاحظه ای ایجاد نمی کند؛ اگر به دستگاه ها و تجهیزات اداری خود علاقه دارید، استفاده از این نوع برچسب ها ساده ترین و اقتصادی ترین راه برای ردگیری و نظارت بر آن ها است. این نوع از لیبل ها به مالکان کسب و کار امکان می دهند تا در هر زمانی بدانند تجهیزات و اموالشان کجاست.

به کار بردن آنها احتمال مفقود شدن اموال را کاهش می دهد و درصد خطای انسانی در سیستم ردگیری اموال به صورت دستی را از بین می برد. بعضی از انواع برچسبها می توانند حاوی بارکد مخصوص اموال نیز باشند. در این صورت یک اسکن ساده باعث می شود تا کلیه اطلاعات مربوط به اموال به صورت یک جا در اختیار مالکان قرار گیرد.

استفاده از هولوگرم به جای برچسب اموال با به صورت تلفیق با آن می تواند مشکلات عدم منحصر بفرد بودن برچسب اموال و ضعف بزرگ امنیتی آن را پوشش دهد. هولوگرام ها با خاصیت تخریب شوندگی خود می توانند برچسب اموال های قابل اطمینان و پویایی باشند که ضمن زیبایی های بصری ، بار امنیتی بالایی را نیز به دوش می کشند.

به اشتراک بگذارید :

آخرین مقالات
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.