تفاوت هولوگرام و هولوگرافی

تفاوت هولوگرام و هولوگرافی

تفاوت هولوگرام و هولوگرافی، هولوگرام کلمه ای است با ریشه ی یونانی که از holo به معنی کامل و gramma به معنی پیام تشکیل شده است. روند ساخت یک هولوگرام، هولوگرافی نامیده می شود. هنگامی که یک هولوگرام ساخته می شود نور از یک لیزر تصویری شیء مورد نظر را روی یک فیلم یا یک صفحه ی عکاسی ثبت می کند. اساسا دو نوع هولوگرام وجود دارد.

هولوگرام انعکاسی که وقتی ازجلو نور به آن تابیده شود مشاهده می شود. در حالی که هولوگرام انتقال با تاباندن نور از پشت به درون آن دیده می شود. هولوگرام برجسته با پشتیبانی از یک هولوگرام انتقال با یک ماده ی آینه مانند ساخته می شود که هنگامی که از جلو به آن نور بتابد دیده می شود. نوع دیگری از هولوگرام که استروگرام نامیده می شود نیز قابل ساخت است که تصاویر متحرک ایجاد می کند مدت زمان این تصاویر معمولا بین 3 الی 20 ثانیه است.

کاربرد های متغیر هولوگرافی

تعریف هولوگرافی

برای بیشتر افراد، واژه ی هولوگرافی به معنی توانایی نمایش یک تصویر همانند نمایش تصویر در R2-D2 است. به عبارت دیگر واژه ی هولوگرافی سریعاً کلمه ی تصاویر سه بعدی را به ذهن انسان می آورد. اما منظور از صفحه نمایش هولوگرافی چیست؟ تصویر بالا یک نمونه ی واقعی از صفحه نمایش سه بعدی است که یک ویدئو پروژکتور نور را به سمت یک شیشه ی پوشیده شده ی مخصوص می فرستد.

اگر واژه ی هولوگرافی را چنین تعریف کنیم پس هم اکنون این فناوری را داریم. تعریف قبلی از هولوگرافی که در جملات اول از آن یاد شد، بسیار دقیق تر است.

پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید:


آیا هولوگرام یک تصویر سه بعدی است؟

تفاوت هولوگرام و هولوگرافی با عکس، هولوگرام سطح صافی است که در نور مناسب به صورت یک تصویر سه بعدی به نظرمی رسد. هم چنین یک هولوگرام می تواند یک تصویر سه بعدی را در هوا پردازش کند، تصویری حقیقی که می تواند عکس برداری شود اگرچه قابل لمس نیست.

تفاوت هولوگرام با عکس

اگرچه هولوگرام یک تصویر بصری از یک جسم فیزیکی است، اما کاملا متفاوت از عکس است. برای مثال وقتی یک شیء عکس برداری می شود، هرقسمت از عکس دارای یک تصویر از بخش مربوطه از شیء اصلی است که از نقطه نظری که مربوط به موقعیت پخش در هولوگرام است، مشاهده شده است.

بنابراین، اگر صفحه شفافی که حاوی هولوگرام انتقال است شکسته شود هر قطعه همچنان قادر خواهد بود کل تصویر را طرح کند، گرچه از یک نقطه نظر دیگر با استفاده از قطعه ی نزدیک بالای صفحه هولوگرافی، نمایی از قسمت بالا خواهیم داشت. در حالی که اگر از قطعات قسمت زیرین صفحه ی هولوگرام استفاده کنیم، حالتی ایجاد می شود که گویی نگاهی بالا به سمت جسم داریم (جسم در بالا قرار می گیرد).

از دیگر ویژگی های جالب هولوگرام ها این است که خواص نوری اشیاء مانند لنز ها را حفظ می کنند. مثلا یک هولوگرام که از قرار دادن یک ذره بین مقابل یک پروانه به دست آمده است را درنظربگیرید. یک ناظر به هنگام مشاهده ی تصویر هولوگرافی از این اشیاء متوجه خواهد شد که قسمت پروانه ای که از طریق تصویر ذره بین دیده می شود بزرگ می شود.

معرفی تفاوت هولوگرام و هولوگرافی

نمایشگرهای هولوگرافی

فناوری نمایشگرهای هولوگرافی و تجسم سه بعدی اجسام برای بیش از نیم قرن است که وجود دارد و مورد بررسی قرار میگیرد. جامعه دانشمندان و علاقه مندان داستانهای علمی تخیلی، به خوبی می دانند که بهترین راه برای ایجاد تصاویر سه بعدی، استفاده از نمایشگرهای هولوگرافی است.

استریوهای سه بعدی معمولی بر پایه ی استفاده از عینکهایی است که معمولا تجارب سه بعدی بسیار ضعیفی ایجاد میکند زیرا این تصاویر تنها توهمی سه بعدی از تصاویر دو بعدی است که در هر دو چشم به حرکت در می آید. این موضوع برای مغز انسان قابل باور نیست و همین امر نیز موجب ایجاد مشکلات فراوانی همچون سرگیجه وحالت تهوع در فرد می شود.

صفحه نمایشهای واقعی سه بعدی باید بتوانند اشیا را در فضای واقعی به نمایش بگذارند و به او اجازه دهند همانند زندگی واقعی خود، اجسام را از زوایای مختلف ببیند. همین امر موجب ایجاد یک تجربه ی راحت تر و طبیعی تر می شود که هیچ کدام از مشکلات ذکر شده را نیز ندارد. تنها رویکردهای هولوگرافی می تواند به چنین تجاربی دست یابد.

نمایشگرهای هولوگرافی

چالش های فنی صفحه نمایش های هولوگرافی

اگرچه جوامع پژوهشی در سال های اخیر پیشرفتهای زیادی داشته است اما چشم انداز یک صفحه نمایش هولوگرافی درست، هنوز مبهم مانده است. چالش مهندسی یعنی ساخت یک صفحه نمایش سه بعدی واقعی بر اساس فن آوری های هولوگرافی که عملی بوده و از لحاظ تجاری نیز امکان پذیر باشد. زیرا پراش نور نیاز به ویژگی های شبیه به طول موج نور دارد. همین امر نیز موجب ایجاد چالشهای فنی مختلفی از دیدگاه ساخت، محاسبات و پهنای باند می شود.


رویکرد هولوکسیکا

به جای اینکه تلاش کنیم یک صفحه نمایش جادویی ایجاد کنیم، شرکت هولوکسیکا رویکرد عملگرایانه تری را در پیش گرفته است. این شرکت از خود می پرسد چگونه می توان یک صفحه نمایش سه بعدی ساخت؟ خوب جواب این سوال بسیار اسان است. با استفاده از پیکسلها و یا وکسل در فضای سه بعدی که می توان آن را روشن و یا خاموش کرد. استفاده از یک وکسل اصلا جالب نیست ومعمولا از ۴، ۹ و یا ۱۶ وکسل استفاده می کنند. رویکرد پایین به بالا در هولوکسیکا بسیار مقیاس پذیر است و می توان آن را با فناوریهای موجود به خوبی درک کرد.

رویکرد هولوکسیکا

انواع صفحه نمایش نمایشگرهای هولوگرافی

این شرکت توانسته است سه نسل مختلف از نمایشگرهای هولوگرافی را ایجاد کند. در هر نسل، نمایشگرها بزرگتر، بهتر و سریع تر شده بودند. فناوری های مختلفی منتشر شده و به صورت اختراع به ثبت رسیده است و توانسته جوایز زیادی را نیز از آن خود کند.

  • اولین نسل از نمایشگرهای هولوگرافی این شرکت، در سال ۲۰۱۰ ساخته شد و تا ۹ وکسل داشت و می توانست اطلاعات عددی ساده، آیکونها، سمبل ها و غیره را نمایش دهد. این فناوری را می تواند برای ساخت صفحه نمایش سه بعدی سگمنتال مورد استفاده قرار داد. این رویکرد بسیار مقیاس پذیر است و می توان توسط آن تمامی محصولات جالب مانند ساعت شناور را درک کرد.
  • نسل دوم صفحه نمایشگرهای هولوگرافی در سال ۲۰۱۳ معرفی و رونمایی شد. این یک صفحه نمایش به سبک HUD است که دارای میلیونها وکسل بوده و تصاویر در هوا شناورند و می توانند در زمان واقعی تغییر کنند. تعامل توسط یک سنسور حرکتی کینکت به آن اضافه شده و به افراد اجازه میدهد آیکونها را در فضا لمس کنند. تصاویر حاصل از این صفحه نمایش ها حتی در نور اتاق نیز روشن و قابل دیدن است. رویکرد بسیار مقیاس پذیر است.
  • نسل سوم صفحه نمایش نمایشگرهای هولوگرافی هم اکنون در فاز تحقیقاتی است.
به اشتراک بگذارید :

آخرین مقالات
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.