گسترش و نقش هولوگرام سه بعدی

هولوگرام سه بعدی

نقش هولوگرام سه بعدی، گر چه به باور بسیاری از تصاویر و حقایق به وسیله ی چشم صورت می گیرد. ولی مشاهده اکثریت هولوگرام ها بسته به نور است تا اینکه مرتبط به تکنولوژی هولوگرافی باشد. برای نمونه هولوگرام توپاک که در سال 2012 در کوچلا ظاهر گردید یک نمایش تصویری دو بعدی بوده است. این نمونه نوری متعلق به قرن نوزدهم که pepper ghost نامیده می شود در آینه های شیشه ای و شعبده بازی کاربرد دارد.

تولید هولوگرام سه بعدی رنگی

پژوهشگران بررسی های بسیاری بر روی تصویر برداری هولوگرافی حقیقی داشته اند، اما این هفته یک تیم تحقیقاتی کره ای این بررسی ها را با ساخت هولوگرام رنگی 360 درجه ی جهان عملی ساخت. این هولوگرام در تمامی جهات و در رنگ های متفاوت مشاهده می گردد و با تغییر زاویه رنگ های آن تغییر پیدا می کنند. ممکن است این مسئله ظاهر به نظر برسد اما امکان نمایش نقش هولوگرام سه بعدی که همانند یک شی واقعی به نظر می رسد آسان نیست.

نقش هولوگرام سه بعدی

نقش هولوگرام سه بعدی

پیشرفت هولوگرام در نتیجه همکاری شانزده محقق مختلف، گروه ها و حامیان مالی بوده است. این تحقیقات که از سال 2013 هنگامی که شرکت gia در کره نمایش تکنولوژی های هولوگرافی را بسط دادند، آغاز گردیده است. هدف نهایی از این تحقیقات به اجرا درآوردن تلویزیون های هولوگرافی ده اینچ در سال 2021 بوده است و موسسه ی تحقیقاتی مخابراتی و الکترونیکی هزینه های هولوتکنولوژی ها را تاکنون بر آورد ساخته است.

اکنون یک تلویزیون هولوگرافی ممکن است خیلی دور از اندیشه باشد اما پیشرفت های حقیقی در تکنولوژی های هولوگرام تغییرات چشمگیری در زمینه های متفاوت از ارتباطات بصری گرفته تا هنر به وجود می آورد. البته ETRI هنوز کارهای بسیاری برای مطلوب سازی تکنولوژی دارد.

آن ها می بایست تصاویر پیچیده ی بیش تری را در فضاهای سه بعدی و نمایش های 360 درجه علنی گردانند. با توجه به بررسی های تیم ETRI گسترش تکنولوژی، ارسال و دریافت این نوع هولوگرام ها با محدوده ی اینترنتی 5 گیگابایت کمبودهای بسیاری را به همراه دارد.

هولوگرام سه بعدی

تصاویر لنتیکولار

عموم مردم تفاوت بین تکنولوژی تولید تصاویر سه بعدی هولوگرام و سایر تکنیک های هولوگرام سه بعدی و اختلاف در زاویه دید را متوجه نمی شوند. یکی از تکنیک های ایجاد تصاویر سه بعدی و پارالاکس تصاویر لنتیکولار هستند که تکنیکی به شدت ساده تری نسبت به تولید هولوگرام دارد. چاپ لنتیکولار، تکنولوژی چاپی است که از یک پلاستیک یا فیلتر لنتیکولار(عدسی وار) برای نمایش دادن عمق تصویر است که این تصویر می تواند پرسپکتیو و یا تغییر زاویه دید تصویر در زوایای مختلف باشد.

مزایای این تصاویر

تصاویری جذاب هستند که معمولا در افکت های حرکتی سه بعدی، عمق و … است. به علت جلب توجه، طولانی مدت در ذهن مخاطب می ماند. این تصاویر عامل به وجود آمدن اپلیکیشن ها و کاربردهای جدید و متفاوت در صنعت چاپ شدند.


نحوه عملکرد لنتیکولار

مرحله اول: تصاویر به نوارهایی تقسیم می شوند و در قالب یک تصویر در یک دیگر تنیده می شوند (نوارها به صورت یکی در میان در هم بافته می شوند). برای درک بهتر، در برش های تصویر بزرگ نمایی شده است ولی در واقعیت بسیار باریک تر هستند. برای مثال 150 نوار در هر اینچ وجود دارد.

مرحله دوم: تصویر در هم تنیده شده از نوار های تصاویر، در پشت یک قطعه پلاستیک لنتی کولار چاپ می شود و یا اینکه روی یک کاغذ با پشتیبانی و مقاوم چاپ می شود و پس از آن یک لایه پلاستیک روی آن لمینیت می شود.

مرحله سوم: لنزهای موجود روی پلاستیک، پلاستیک زیرین را طوری مجزا و تقویت می کند که گویی یک تصویر در یک زمان وجود دارد. این تصویر با تغییر زاویه دید بیننده و یا سطح تصویر چاپ شده، تصویر مشاهده شده تغییر می کند. آرایش و چیدمان لنزها به صورت عمودی است. هر چشم تصویر متفاوتی را می بیند که در نهایت در مغز به صورت سه بعدی پردازش می شود.

تصاویر لنتیکولار

انواع جلوه های لنتیکولار

Flip: برای تولید این جلوه، به دو یا چند تصویر بسیار متفاوت از یکدیگر احتیاج است. تصاویر با تغییر زاویه، متناوب به یکدیگر تبدیل می شوند. لنزهایی برای تولید افکت فلیپ مناسب هستند که برای زوایای دید نسبتا بزرگ طراحی شده اند. این لنزها به ناظر اجازه می دهد که تصاویر را به سهولت مشاهده کند چرا که با یک تکان و حرکت کوچک تغییر تصویر نخواهیم داشت و تنها با حرکت زیاد و تغییر زاویه وسیع در تصویر چاپ شده باعث جایگزینی تصاویر و تبدیل به یک دیگر می شود.

Movement (حرکتی/جنبشی): این جلوه با ترکیب و تلفیق چند تصویر متناوب تولید می شود که با ملایمت هر تصویر به تصویری دیگر تبدیل می شود. معمولا دو چشم نیز تمایل به دیدن همان تصویر دارند ولی با یک حرکت کوچک تصاویر متناوبا تبدیل می شوند.

سه بعدی یا 3D: از ملزومات این افکت، تغییرات بسیار کوچک و کم در زاویه است که تصویر را عوض می کند به این معنی که هر چشم یک تصویر متفاوت می بیند. با توجه به ظرفیت و قابلیت دید استروسکوپیک انسان، مغز، دو تصویر را در هم ادغام می کند و یک تصویر سه بعدی (بدون احتیاج به عینک های خاص) را می سازد.

پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید:

به اشتراک بگذارید :

آخرین مقالات
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.