کاربرد هولوگرافی و متغیرهای آن

کاربرد هولوگرافی در تصاویر پشت حریق

کاربرد هولوگرافی از زمان ابداع آن بارها تغییر کرده است. در طی سال 1960 شرکت هایی همانند آن آربر، میشیگاناز محصولات هولوگرامی لیث و دنیساک برای بهبود موقعیت مجلات کم طرفدار و نمایش محصولات تبلیغاتی بهره بردند. بهترین کاربرد هولوگرام ها در تست هولوگرافی غیر قابل تخریب در اینتروفرومتری هولوگرافی است. در سال 1970 این روش در میان سازندگان کیهانی و خودروهای موتوری به عنوان تکنیک مناسب در طراحی های مهندسی مکانیک به کارگرفته شد.


کاربرد هولوگرام برجسته

کاربرد هولوگرافی با نقش برجسته با قیمت مناسب مقرون به صرفه گردید. از سال 1983 هولوگرام های نقش برجسته بر روی صفحات اصلی مجله و استیکرهای بازتابی بر روی اسباب بازی ها قرار گرفتند. از سوی دیگر تجارت هولوگرام های برجسته از سال 1983 با معرفی برچسب های امنیتی بر روی کارت های شناسایی تثبیت گردید.

بنابراین در اواخر همین دهه این نشان ها به تمامی کارت های اعتباری، بسته بندی ها، واحد های پول و اسناد اداری راه یافت. یک تجارت مشابه در صنعت بسته بندی بود که از تصاویر و عکس ها برای افزایش جلوه های بصری استفاده می گردید.


شکست هولوگرافی در هنرهای زیبا

در سال 1971 گابر برنده ی نوبل فیزیک در حیطه ی کار خویش گردید. از آن زمان به بعد کاربرد هولوگرافی ها توسط انجمن های تخصصی بزرگ به کار گرفته می شوند. در سال 1970 شاخه ی اصلی مهندسان و دانشمندان که گروه های نظامی و صنعتی از آن ها حمایت می کردند به گروه هنرمندان پیوستند.

آن های روش و اهداف هولوگرافی را از هنرهای زیبا و گران قیمت را در اختیار عموم قرار دادند. اما در هنگام کشف و به کارگیری این هنرهای زیبا متوجه گردیدند که انتظارات اولیه ی آن ها برآورده نگردیده است. بنابراین هولوگرافی در این راه با شکست مواجه شد. در سال 1970 مدارس و گالری ها و صنایع کلبه سازی تعطیل شدند گروه های تحقیقاتی عقب کشیدند و از مقام و مرتبه ی هنرمندان کاسته شد.

شکست هولوگرافی در هنر های زیبا

کاربرد هولوگرافی در تصاویر پشت حریق

دانشمندان برای مشاهده ی تصاویر پشت حریق لنز خاصی را برای جمع آوری نور به کار گرفته اند. اما از تکنیک های مشابه در شرایط ناشی از شعله های آتش در محیط های اشباع شده ازدود استفاده می کنند. در سیستم جدید هیچ گونه لنزی به کار گرفته نمی شود، بلکه نور متمرکز شده در تمام پیکسل های دوربین در جهت جلوگیری از فضای اشباع شده و نقطه ی کور حاصل شده توزیع می گردد.

پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید:


تصویر برداری با استفاده از هولوگرافی دیجیتال

آتش نشان ها زندگی و جان خود را وقف خطرناک ترین شرایط بر روی زمین می کنند. یکی از بزرگترین چالش ها مشاهده ی افراد نیازمند به کمک در میان هاله هایی از دود و آتش و دیوار است. تیمی از محققان ایتالیایی از روش تصویر برداری خاصی که در آن با استفاده از هولوگرافی دیجیتالی اشعه ی مادون سرخ شرایط به هم ریخته حریق و سایر جزئیات ریز را برای نجات جان هموطنان استفاده می کنند. این تیم نتیجه ی تحقیقاتی خود را تحت عنوان مقاله ای در مجله ی optical express به اطلاع عموم می رساند.

آتش نشان با استفاده از کاربرد هولوگرافی ماورای دود را مشاهده می کنند. این ابزار با اشعه ی مادون سرخ فرستاده شده از شعله ها مستور می گردد. که این امر باعث از کار افتادن نوسانگرهای حساس و کاهش کارایی آن ها در محیط می شود.

محققان با به کارگیری تکنولوژی های جدید بدون لنز سیستم هایی را به وجود آوردند که با حجم زیادی از امواج محیط مملو از شعله و دود و.. سازگار می شود. پیترو فرارو می گوید این دوربین ها قابلیت تشخیص اشیا و یا انسان در پشت شعله ها و دود به دلیل عدم وجود لنزهایی برای تمرکز اشعه ها برای تشکیل تصویر را ندارند. تکنولوژی جدید با برداشتن لنز بزرگنمایی از روی این ابزار کاستی های گذشته را جبران می کند.

کاربرد هولوگرافی در تصاویر پشت حریق

بازسازی تصاویر پشت شعله های آتش توسط هولوگرافی

این دو تصویر مرتبط به یک شخص زنده در میان شعله های آتش است. با مشاهده ی این تصویر با اشعه ی مادون سرخ و یا سفید در می یابیم شخص کاملا گیر افتاده است (سمت چپ). سیستم جدید تصویر پشت شعله های آتش را با استفاده از هولوگرافی بازسازی می کند و همان گونه که می بینیم شخصی که در سمت راست تصویر است یک تی شرت سفید و یک عینک دارد.

فرارو هم چنین خاطر نشان کرد که تکنولوژی جدید مناسب برای شرایط اضطراری و آتش نشانی است که در صحنه ی آتش سوزی امکان مشاهده ی صحنه ی پشت آتش سوزی را ندارند ،است. از همه مهم تر به این نتیجه دست یافته ایم که حتی ثبت هولوگرافی یک شخص در حال حرکت نیز امکان پذیر است.


ثبت عکس هولوگرافی توسط اشعه های IR

در سیستم تصویری جدید محققان اشعه ای از لیزرمادون قرمز در سراسر اتاق پراکنده می شود. بر خلاف نورهای مرئی که از میان دود و شعله های آتش عبور نمی کنند اشعه های ir به آسانی از میان انبوهی از دود عبور می کنند. اشعه ی IR از میان هر گونه شی، شخص و افراد درون اتاق عبور می کند و اطلاعات حاصل از آن به صورت یک عکس هولوگرافی ثبت می شود و بدین ترتیب صحنه ی پشت آتش و دود به آسانی بازسازی می شود.

گام بعد در پیشبرد این تکنولوژی گسترش سیستم های سه پایه ی قابل حمل است که منابع لیزری و دوربین IR را پوشش می دهد. این سیستم برای نصب ثابت درون ساختمان ها و تونل ها مناسب است. به علاوه این تیم در حال جستجوی سایر ابزار به خصوص زیست شناسی برای تست ساختارهای ترکیبی بزرگ کیهانی است.

وی هم چنین افزود :” این سیستم در کنار کاربردهای مرتبط با سلامت جان قابلیت ثبت صحنه های زنده از بدن انسان که کاربردهای درمانی بسیاری که شامل مطالعه و کنترل میزان تنفس، شناسایی و آنالیز ضربان قلب و یا اندازه گیری ناهنجاری های بدن به دلایل متفاوت می شود را دارد.”امید داریم این تکنولوژی در آینده پیشرفت های قابل توجهی در بهبود و ارتقای سطح زندگی و سلامت انسان را دارد.


کاربرد هولوگرام در تبلیغات هولوگرافیک

امروزه با گسترش محصولات و خدمات متنوع، رقابت در تبلیغات بسیار فشرده و دشوار شده است و برندهای بزرگ سعی در طراحی و اجرای ایده های خاص تر و جذاب تر دارند. نمایش سه بعدی و هولوگرامی اشیاء همیشه مردم را جذب می کند؛ از زمان استروسکوپ های قدیم تا سینماهای سه بعدی امروزی همواره پدیده ای قابل توجه بوده است. با توجه به این ویژگی، نمایش یک محصول به صورت هولوگرافیک و سه بعدی پدیده ای بسیار چشم ‌گیر است که در ذهن مخاطب باقی می ماند.

بسیاری از برندهای معروف دنیا نیز از این تکنولوژی در جهت ارائه محصول استفاده کرده اند. به این صورت که تصویر سه بعدی کالای مورد نظر به صورت معلق در یک جعبه خاص ایجاد می شود. تصویر سه بعدی را می توان با افکت های نوری و تصویری دیگری تلفیق کرد و جلوه ای به یاد ماندنی ایجاد کرد. علاوه بر این می توان از محصول واقعی درون جعبه استفاده کرد و جلوه های سه بعدی تصویری روی آن اعمال کرد. این محصولات معمولا به صورت یک پایه یا یک جعبه شامل نورپردازی های متفاوت و خاص با ویژگی های هولوگرافیک هستند که به علت هزینه بالای آن ها، شرکت ارائه دهنده این پایه ها را اجاره نیز می دهند.

کاربرد هولوگرام در تبلیغات هولوگرافیک
به اشتراک بگذارید :

آخرین مقالات
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.