تاریخچه تولید هولوگرام و هولوگرافی

هولوگرام بازتابی

برای بررسی تاریخچه تولید هولوگرام باید با دنی گابر آشنا شوید. دنی گابر تحصیلات مهندسی مکانیک خود را در دانشگاه پلی تکنیک بوداپست (پایتخت مجارستان) آغاز کرد. سپس تحصیلات آکادمیک خود را در دانشگاه برلین ادامه داد. در سال 1927 دکترای خود را در رشته ی مهندسی گرفت. در همال سال کار خویش را در لابراتورهای فیزیک در برلین جایی که بسیاری از اختراعات خود را در آن به ثبت رسانید آغاز کرد.

در ادامه بررسی تاریخچه تولید هولوگرام، در سال 1933 و با به قدرت رسیدن هیتلر قرارداد وی تمدید نگردید و به دلیل ماهیت یهودی او مجبور به ترک آلمان شد. بعد از یک دوره ی خدمت کوتاه در بوداپست به انگلستان رفت سپس در سال 1934 کار خود را در یک شرکت بریتانیایی آغاز کرد.

این شرکت در طی جنگ جهانی دوم به موفقیت های فراوانی از جمله ساخت رادار برای نیروهای نظامی بریتانیایی دست یافت. گرچه او از تحقیق درباره ی این موضوع محروم بود ولی او در مناطق با امنیت بالا در خارج از شرکت به اکتشافات خود درباره ی میکروسکوپ های الکترونی ادامه داد.


اولین نمونه هولوگرامی

در سال 1947 هنگامی که او بررسی های لازم را برای بهبود روش های میکروسکوپ الکترونی را انجام می داد موفق شد به روش های جالب ایجاد تصاویر راه پیدا کند. اولین نمونه ی هولوگرامی که او موفق به ساختش شد یک مدار دایره ای شکل بود که اسامی سه تن از فیزیک دانان بر آن حک شده بود (هاگن، یانگ و فرسنل).

کشف اولیه ی او باعث موفقیت قطعی اش نشد اما با کشف لیزر فرضیه های اصلی وی درباره ی برنامه های فنی و علم هولوگرافی به کار برده شد و موفق شد جایزه ی نوبل در سال 1971 را کسب کند.

تاریخچه تولید هولوگرام

تاریخچه تولید هولوگرام بازتابی

در سال 1985 عقاید گابر درباره ی بازسازی امواج توسط محقق دیگری به نام یوری دنیساک احیا گردید. یوری تحقیقات خود را برای مراکز مهم در شوروی انجام می داد. آزمایشات وی منجر به ساخت هولوگرام ها شد که امروزه هولوگرام دنیساک و یا هولوگرام های بازتابی نامیده می شود.


تاریخچه تولید هولوگرام لیث

در سال 1956 امیت محقق مهندسی الکترونیک در دانشگاه میشیگان درحالی که از اکتشافات هولوگرافی ناآگاه بود در جستجوی راهی برای ثبت و نمایش امواج راداری با استفاده از تکنیک های بصری بوده است. در سال 1960 در جستجوی راه حلی برای این مسئله بود متوجه شد که گابر قبلا حقایق مربوط به هولوگرافی را کشف کرده بوده و او این مسئله را دوباره کشف کرده بود.

وی از آن پس تحقیقات خود را برای بهبود روش انجام داد. راه حل اکتشافی لیث با همکاری هم دانشگاهی اش جری آپتکین مسئله دو تصویره بودن که کار گابر را مختل کرده بود را ازمیان برداشت. آن ها با همکاری دیگر هولوگرام های بدون محور تولید کردند که اکنون به هولوگرام لیث و آپتکین شناخته شده است. بسیاری از محققان در صدد این بوده اند تا این لینک های از هم گسسسته را به هم پیوند دهند. در سال 1960 بر خلاف سال های 1947 تا 1955 بسیاری از مقالات علمی بر اساس هولوگرام های لیزری چاپ شده اند.

هنوز مشخص نیست چه کسی واژه ی هولوگرافی را برای این روش تازه ابتکار شده به کار برده است ولی تعدادی از محققان آن را به نام خود زده اند. به هر حال هولوگرافی در حیطه ی تبلیغاتی و خردمندانه تولید گردید. اصطلاحات علمی نه تنها بر مباحث علمی تآثیرگذارند بلکه تاثیرات شگرفی در موضوعات فلسفی، اقتصادی و اجتماعی دارند و این واژه ی یک کلمه ای در سراسر جهان برنده است.

پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید:


اولین نمایشگاه تولید هولوگرام

اگر به تاریخچه تولید هولوگرام نگاه بیندازید، در سال 1966 جرج استروک سخنران دانشگاه میشیگان مقاله ای با عنوان هولوگرافی انتشار دارد که در آن روش های نوین تکنیک ها را شرح داده بود. در سال 1968 اولین نمایشگاه هولوگرافی در میشیگان برگزار شد و دومین در سال 1970 در نیویورک برگزار شد و در سال 1971 اولین مدرسه ی هولوگرافی در سان فراسیسکو تاسیس شد که در آن هنرمندان و مهندسان تکنیک های جدید را آموختند.

بنابراین در این مدرسه افراد با رشته های متفاوت از فیزیک گرفته تا مهندسی و آرتیست به آموزش و تعلیم پرداختند. در سال 1968استفن بنتن دانشمند موسسه ی تکنولوژی در ماساچوست یک نوع هولوگرام به نام هولوگرام رنگین کمان با هولوگرام بنتن را ارتقا داد.

یکی از نکات قابل اهمیت این طرح این است که هولوگرام های تراگسیلشی برای بازسازی نیازی به لیزر ندارند و با استفاده از نور سفید و ایجاد تصویر رنگی و بسته به زاویه ی تشکیل شده ی آن قابل مشاهده هستند. یکی از نکات جالب هولوگرام های رنگین کمان این است که تولید انبوه هولوگرام های طرح برجسته و با روکش آلومینیوم با قیمت مناسب امکان پذیر است. هم اکنون این هولوگرام ها در سیستم های امنیتی تولید می گردند و برای نخستین بار در سال 1983 بر روی کارت های اعتباری حک گردیدند.

اولین نمایشگاه هولوگرافی

ثبت اطلاعات در تولید هولوگرام

بهم و پریبرام هر دو به نتیجه گیری مشابه طی مطالعات جداگانه در زمینه های متفاوت رسیدند. بهم ماهیت فیزیکی جهان را پس از سال ها تحقیق و مکاشفه توسط تئوریستین ها و فیزیک دانان بدون اینکه بتواند ماهیت فیزیک کوانتوم را شرح دهد را به دست آورد. بان بر این باور بود که جهان ویژگی های یک هولوگرام را دارد. جهان بدون زمان و مکان است.

پریبرام آگاه از ناکارآمد بودن روش های سنتی برای حل معمای فیزیولوژی عصب به این نتیجه رسید که مدل های هولوگرافی پاسخ مناسب برای بسیاری از پدیده ها به شمار می آیند. آزمایشات آشلی حاکی از آن بود که تمامی قسمت های مغز دربردارنده ی خاطرات مربوط به ادوار مختلف است. بنابراین او به این نتیجه رسیده بود که خاطرات درون ذهن های ما همانند یک هولوگرام است.

پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید:

به اشتراک بگذارید :

آخرین مقالات
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.