پیدایش الگوی هولوگرافیک

الگوی هولوگرافیک

پیدایش الگوی هولوگرافیک به قرن بیستم باز می گردد. در سال 1950، زمانی که گروف روی LSD به عنوان یک ابزار درمان روان شناختی تحقیق می کرد، بیماری خانم داشت که ادعا می کرد ماهیتی از یک خزنده ی ماقبل تاریخ دارد. در هنگام خلسه این خانم اطلاعات دقیق و کاملی از این خزنده ارائه می داد و احساسش از قرار گرفتن در این فرم را بیان می کرد و نیز بیان می کرد که نرهای این گونه دارای تیغه هایی رنگین در اطراف سرشان هستند.

پیدایش الگوی هولوگرافیک

نکته ی جالب برای گروف این بود که این خانم هیچ گونه آشنایی با این موجودات ما قبل تاریخ نداشت و بعدها با مشورت با یک جانور شناس گروف متوجه شد که این تیغه های رنگی نقش مهمی را در هنگام جفت گیری برای جلب توجه حیوان ماده ایفا می کرده است. تجربه ی آن زن خاص نبود، در طی دوره ی تحقیقاتی گروف با موارد مشابهی برخورد کرد که بیماران خود را با موجوداتی مشابه در شجره ی تکامل نسبت می دادند (یافته هایی که به صحنه های تبدیل انسان به میمون را در فیلم وضعیت اضطراری توضیح می داد). بعلاوه جزئیاتی که این بیماران شرح می دادند کاملا با شرحی که جانورشناسان داشتند مطابقت می کرد.

روانشناسی فرافردی گروف

بازگشت به دوره ی حیوانات تنها پدیده ی روان شناختی نبود که گروف با آن مواجه می شد. او با بیمارانی مواجه می شد که گویی به طور ناخودآگاه در مورد نژادهای دیگر آگاهی پیدا کرده بودند. بیماران تحصیل نکرده ای که جزئیات کاملی از اعمال و عقاید زرتشتیان و یا ادیان هندی داشتند. در نوع دیگری از این تجربیات، مانند تجربه ی سفرهای خارج از جسم، رویت آینده و تناسخ به زندگی گذشته نیز مشاهده می شد.

در تحقیقات بعدی گروف با مواردی برخورد کرد که مرتبط با استفاده از دارو نبودند. از آنجایی که عامل مشابه در این تجربیات این بود که از مرزهای معمول جسمی و زمانی و مکانی خودشان فراتر رفته بودند. گروف به این تجربیات “تجربیات فرافردی” می گفت و این کمک به پایه ریزی شاخه ی جدیدی از علم روانشناسی در اواخر دهه ی 60 کرد که به آن ” روانشناسی فرافردی” می گفتند.


نظریه علم الگوی هولوگرافیک

اگرچه شاخه ی جدید علمی روانشناسی فرافردی گروف متخصصان زیادی را به وجود آورد ولی هیچ کس نمی توانست این پدیده ها و مکانیزم وجودی آن ها را توضیح دهد. تا اینکه الگوی هولوگرافیک به دنیا معرفی شد. همانطور که گروف به تازگی بیان کرده است، اگر ذهن نیز بخشی ازیک زنجیره باشد که با ذهن هایی که وجود دارند و یا در قبل بوده اند و یا با هر اتم، ارگان و ناحیه ای که در زمان و مکان جاری متصل باشد، پس می توان گفت که این حرکت فراذهنی چیز عجیبی نیست. در واقع نظریه الگوی هولوگرافیک از همین موضوع شکل گرفت.

نظریه ای برای علم هولوگرافیک


علم روانشناسی و پدیده الگوی هولوگرافیک

الگوی هولوگرافیک برای علوم سخت دیگری مانند زیست شناسی نیز کاربرد دارند. کیث فلوید، روانشناس دانشگاه اینترمونت بیان می کند که اگر عینیت واقعیت فقط یک توهم هولوگرافیک باشد پس نمی توانیم بگوییم که ذهن دارای ضمیر خود آگاه را می سازد، بلکه این ضمیر خود آگاه است که ظاهر ذهن را می سازد همانطور بدن و چیزهای دیگر اطراف ما به صورت فیزیکی تعبیر می شوند. این تغییر در دیدگاه ما نسبت به ساختار بیولوژیکی محققان را برآن داشته است ادعا کنند که داروها و رویه های درمانی ما نیز می توانند با الگوهای هولوگرافیک منتقل شود.

اگر یک قسمت از بدن طرحی هولوگرافیک ضمیر خودآگاه باشد, پس هر کدام از ما باید نسبت به سلامتی خودمان آگاه تر باشیم. آنچه که ما امروزه به عنوان امراض لاعلاج می شناسیم ممکن است به علت تغییرات در ضمیر خودآگاه ما باشد که در نتیجه هولوگرام بدن را نیز تغییر می دهد. مشابها تکنیک های جدید درمانی مانند تصویرسازی نیز می توانند موثر باشند چرا که در محدوده ی هولوگرافیک افکار تصاویر نهایتا می توانند تبدیل به ” واقعیت” شوند.

علم روانشناسی و الگوی هولوگرافیک


کاربردهای الگوی هولوگرافیک

به گزارش هولوگرافی نیوز (ژانویه 2015) در طول سال گذشته، 847 ثبت اختراع، در زمینه انواع هولوگرام ها و جلوه های اپتیکی آن در جهان وجود داشته است. در واقع به طور میانگین ماهانه، 70 اختراع جدید در سال 2014 ثبت شده است که این رقم در سال 2010 میلادی، 48 ثبت در ماه است. این اختراع ها در 8 زمینه طبقه بندی شده اند که بیش ترین ثبت به ترتیب گروه های زیر صورت گرفته است:

    • نمایش (Display)

    • هولوگرام های امنیتی (Security Holograms)

    • جلوه های نوری امنیتی (Security Optical Effects)

    • ثبت و حافطه (Recording & Memory)

    • کاربردهای متنوع (Various)

    • تکنیک های هولوگرافی (Holography Techniques)

    • فرایند هولوگرافی (Holography Process)

پس از اعلام این آمار باید اذعان داشت که واژه هولوگرام و هولوگرافی می توانند جنبه های گسترده ی نامحدودی از تکنولوژی پوشش دهند. برخی بر سه بعدی بودن آن تاکید دارند و از واژه تصویر سه بعدی به جای استفاده می کنند. این عبارت در لیبل های تجاری- امنیتی، دکوراسیون، عناصر هولوگرافیک و … را شامل می شود ولی توجیهی در کاربردهایی که بر پایه تداخل های نوری و ذخیره سازی اطلاعات است ندارد.

پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید:


مصارف هولوگرافی

کاربردهای الگوی هولوگرافیک را می توان به شکل زیر طبقه بندی کرد:

    • امنیت اسناد و حفاظت از برند: به صورت لیبل های امنیتی هولوگرام یا سایر سازه های متغیر نوری (OVD) مبتنی بر علم هولوگرافیک در انواع سطوح امنیتی قابل ارائه هستند.

    • ثبت اطلاعات: حافظه های هولوگرافیک توانایی ثبت میلیون ها بیت اطلاعات را قسمت کوچکی دارند.

    • تکنولوژی های پخش تصویری سه بعدی: از انواع سیستم های پروجکشن برای فیلم های سه بعدی، تبلیغات هولوگرافیک و انواع گجت های استفاده می شود. در برخی موارد، همانند گجت های هولوگرافیک، تصاویر سه بعدی ایجاد شده توانایی تعامل با کاربر و پاسخ دهی به درخواست او را دارند.

    • انواع علوم و صنایع: هولوگرافی در پزشکی و علوم مهندسی برای تهیه انواع تصاویر سه بعدی نقشی بی بدیل دارد.
تکنولوژی های پخش تصویری سه بعدی

به اشتراک بگذارید :

آخرین مقالات
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.