چاپ امنیتی دریک نگاه

چاپ امنیتی

چاپ امنیتی، دورنمای حل مشکلی که سالانه 800 میلیارد دلار درجهان به صاحبان صنایع و دولت ها ضرر مالی می‌رساند و باعث می شود تا یکصد هزار نفر تنها در اروپا هرساله کارخود را ازدست بدهند، یک چالش بسیار جالب برای دولت و هر شرکت یا نهاد پژوهش و توسعه به حساب می آید. درسال 1981 پلیس فدرال آمریکا 1825 مورد جعل و تقلب کالا و اسناد بالاتر از 100 هزار دلار را پیگیری کرد. این آمار در سال 1991 به 26931 مورد رسید و درسال 2003 ازمرز280000 مورد فراتر رفت. البته این آمار در کشور ما هنوز استخراج دقیق نگردیده اند. این باعث رو آوردن شرکت ها به چاپ امنیتی شد.


راهکارهایی جهت پیشگیری ازجعل اسناد و اوراق امنیتی

چنین آمار و ارقام هشدار دهنده ای برای دستیابی به راه حل چنین معضلی را ضروری می‌کند. دستاوردی که دستیابی به راه حل چاپ امنیتی برای جویندگان آن به ارمغان می آورد، آنچنان جذاب و پرمنفعت است که هر آینه این موفقیت کوچک و ناچیز باشد، بازهم برای جمع کثیری ازتولید کنندگان کالا و خدمات ارزشمند است. به همین خاطر جای تعجب ندارد که تلاش های فراوانی درجهت ارائه راه حل های مختلف برای پیشگیری ازجعل اسناد و اوراق امنیتی، حفاظت از نام و هویت کالا و بازار بسته بندی صورت گرفته است. چاپ امنیتی بازار پر رونقی هم برای تبهکاران و هم برای صاحبان صنایع و مصرف کنندگان این سفارشات چاپی است. جاعلان روز به روز به فناوری های پیشرفته دسترسی پیدا می کنند. همین امر نیاز به ابداعات و اختراعات جدید دراین زمینه را ضروری می کند.

راه‌های رسیدن به تولیدات جدید امنیتی و استفاده از هولوگرام ضد جعل و شبیه سازی فراوانند. لیکن یک فناوری منحصر به فرد نمی تواند کلیه نیازهای مخاطبان رابرآورده کند. مورد دیگر آموزش مصرف کننده نهایی یا عموم مردم است. آنها باید بتوانند روش های به کاررفته امنیتی راتشخیص دهند، متاسفانه هنوز کسی نخواسته یا نتوانسته بار آموزش همگانی رابه دوش بکشد.

چاپ امنیتی

تحولات چاپ امنیتی

در هر حال تحولات و ابداعات تکنولوژیکی درزمینه چاپ امنیتی هرروز ابعاد جدید تری به خود گرفته و پیشرفت می کند. با این حال این امر به خودی خود نمی تواند مایه امیدواری باشد. مهم این است که کارشناسان و پژوهشگران در کنار تولید کنندگان سیستم ها و فرایند‌های چاپ امنیتی و نیروهای اطلاعاتی وامنیتی و پلیس با تبادل افکار و اطلاعات همواره یک قدم ازجاعلان و تبهکاران جلوتر باشند. بخش چاپ امنیتی این نشریه فرصت مغتنمی است تا دست اندرکاران حوزه چاپ امنیتی کشور و کارشناسان خارجی تجربیات و تازه‌های این حوزه را در بخش های نرم افزارهای گرافیک امنیتی، مرکب ها، پوشش های ورنی و کاغذهای امنیتی، سازه های هولوگرافیک، ماشین آلات چاپ و تجهیزات سخت افزاری امنیتی و … در اختیار علاقمندان قرار دهند.

تحولات چاپ امنیتی

ماشین های ترکیبی چاپ امنیتی

چاپ امنیتی دارای ویژگی های است که به طور خاص انجام می شود. از مهم ترین ویژگی های ماشین های امنیتی، کیفیت و رزولوشن بسیار بالا است. که نمونه چاپی آن، با دستگاه های عمومی و در دسترس، قابل بازتولید، اسکن و یا کپی نباشد. برای دستیابی به این مهم کلیشه های چاپی نیز باید با همان کیفیت تهیه شوند. تکنیک های چاپی در این صنعت، شامل افست معمولی، افست خشک، فلکسو، اسکرین، اینتالیو، ماشین های چاپ اطلاعات متغیر هستند. هر کدام از تکنیک های چاپی، دارای مزایا و معایبی هستند که طبق نیاز در هر بخش سند طراحی شده به کار گرفته می شوند تا در نهایت سند تولید شده دارای بالا ترین ویژگی های امنیتی ممکن باشد.

 ماشین های ترکیبی چاپ امنیتی

انتخاب نوع تکنیک چاپی به ویژگی امنیتی طراحی شده برای سند، نوع مرکب مصرفی آن و جزئیات المان امنیتی بستگی دارد و متناسب با آن هر قسمت چاپ می شود. به همین منظور استفاده از ماشین های ترکیبی با واحد (یونیت)های متفاوت در چاپ امنیتی رایج است. ماشین های ترکیبی قابلیت سازگاری با سفارش مشتری دارند. به این شکل که طبق نیاز و با توجه به طراحی سند امنیتی، واحد های مختلف (تکنیک ها چاپی متفاوت، ورنی های متفاوت، Embossing ،UV ، الصاق لیبل و یا هولوگرام، ماشین های دیجیتال چاپ اطلاعات متغیر و …) به آن اضافه یا کاسته می شود. استفاده از ماشین های ترکیبی، که به صورت in-line واحدهای مختلف را دارند، صرفه جویی در وقت و هزینه را به همراه دارد. از سویی دیگر، اتوماسیون دستگاه ها به گونه ایست که کار با آن برای اپراتور بسیار آسان است.

پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را نیز بخوانید:

به اشتراک بگذارید :

آخرین مقالات
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.